Jakab tesvérek emléktúra

2023.02.26 23:39

MEGHÍVÓ
A Történelmi Lovas Egyesület Elnöksége nevében tisztelettel meghívunk 2023.március 25.-én a korábbi évekhez hasonlóan a Tavaszi "Jakab Testvérek" emléktúrára.
Az Emléklovaglás egy hagyomány, a Tavaszi Hadjárat előrezgése, amit Jakab Elek egy egész napos lovaglásban, esti mulatozásban hozott létre.
Ezt folytatva a Történelmi Lovas Egyesület minden évben ezt az utat ismét végig járja a vadászlovaglás szabályaihoz hasonlót elevenítve föl.
Az eredeti szabályoknak megfelelően, a rókát, a hátán rókafarkat viselő lovassal helyettesítve a lovasok üldözik majd a Pilisi-hegyeken keresztül a lovas vadászok.
A lovaglás hossza kb. 30 km. Az kb. 6 órás lovaglást egy hosszabb pihenő szakítja meg Pilisszentivánon az Equidom Lovas Klubnál, ahol étel, ital, a lovakat széna és friss víz várja . A végső cél, érkezés a Pomázi Magyar Várba, ahol aki szeretne meg is pihenhet.
A vadászat: a „rókalovas” (ő az a lovas, akinek a vállára van tűzve a rókát szimbolizáló rókafarok) felkutatásából, annak üldözéséből, majd a rókafarok megszerzéséből áll. A vadászatot a Vadászmester vezeti. Semmi sem történhet az ő engedélye nélkül. Ő diktálja az útvonalat és az iramot. A vadászmestert megelőzni tilos, de legalábbis nem tanácsos…
A terepen megkerülhető természetes akadályok vannak. Mindenki a maga és lova felkészültsége szerint lovagol. A vadászmester munkáját „pikőrök” segítik a csoport közepén és legvégén.
Az egész nap során betartandó szabályokat a vadászmester reggel az eligazítás során elmondja. Ha bárki ezen szabályokat megszegi, illetve bármilyen rendellenes viselkedést tanúsít, este a mulatságon bíróság elé kerül, aki kiszabja méltó büntetését. A szabályokat a balesetek elkerülés érdekében érdemes betartani.
A vadászat legizgalmasabb része a rókahajsza, a túra végén kerül megrendezésre egy óriási tisztáson.
Indulás: Budakalász Klisovác - Juhász Dénes birtoka.
Az útra indító jó szó, és az áldás reggel 9:00 órakor lesz, ezért kérnénk lovas barátainkat, hogy aki lóval vesz részt a túrán . időben érkezzen a helyszínre, hogy legyen ideje reggelizni és a lovát előkészíteni.
Akinek rúg a lova, legyen kedves gondoskodni a ló farkában egy piros szalagról. Ez felhívja a többi lovas figyelmét a balesetveszélyre.
Az időjárás-felelősünk ugyan jó időt ígért, de mindenki úgy készüljön, hogy végig tudjon menni a túrán.
A biztonságos és szép lebonyolítás érdekében néhány fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmet.
- A részvételi nyilatkozat aláírása.
- A rendezvényen mindenki kizárólag saját felelősségére vehet részt, megfelelő lovas tudással, edzett, jól felkészített és biztonságosan szerszámozott lóval.
- 14 év alatti lovasok kizárólag kísérőlovassal vehetnek részt, írásbeli szülői nyilatkozat birtokában, mely egyebek mellett tartalmazza a fiatalkorú lovas és felnőtt korú kísérőjének adatait és felelősségi nyilatkozatát.
Örömmel vesszük a hagyományos magyar öltözködési formákat, hagyományőrző viseletet.
Az Elnökség fenntartja magának a jogot, hogy a bármilyen szempontból alkalmatlannak tűnő lovas (nem megfelelő viselkedés, öltözet, lovas tudás, ló alkalmatlansága, stb.) részére a rendezvényen való részvételt megtagadja, vagy menet közben a részvételből kizárja.
Mindenkit Szeretettel várunk!
TLE 

Vissza

Elérhetőség

tle1985

tle1985@freemail.hu

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode