A TLE: Elmondható, hogy ez az egyesület volt az első számú alapítója a két legjelentősebb katonai hagyományőrzéssel foglalkozó társadalmi szervezetnek, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetségnek, valamint a Magyar Hagyományőr Világszövetségnek. Ennek az egyesületnek a nevéhez kötődik Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozatának, a Tavaszi Emlékhadjáratnak a létrehozása, felnevelése és részben életben tartása is. ...Az Egyesület célja:Olyan lovas túrák szervezése, amelyek történelmi vonatkozású útvonalakat követnek. A túrák elsősorban Magyarország területére irányulnak, de külföldre is szerveződnének.A túrák által megtett útvonalakhoz kapcsolódóan a hazai és külföldi történetírás által ez idáig kevésbé érintett művelődéstörténeti és történelmi értékek felidézése, és az ezekre vonatkozó ismeretek gyarapítása és terjesztése. A túrákon résztvevők a túrák leírása, fotózása, filmezése útján meg kívánják ismertetni tapasztalataikat a szélesebb rétegekkel, előadások, filmvetítések, diabemutatók, külföldi magyar-napok és egyéb kulturális rendezvények keretében.A túrákon résztvevők fizikai felkészítéséről az egyesület gondoskodik, így különösen a lovaglási lehetőségek és lovas-oktatás megszervezésének keretében.Az egyesület célja az is, hogy a magyar lovas kultúrával összefüggésbe hozható népi mesterségeket (pl. nemezelés, szíjgyártás, kovácsolás) a megfelelő szakemberek bevonásával felelevenítse és a kész termékeket a gyakorlatban is hasznosítsa.

A Történelmi Lovas Egyesület szeretné összefogni a lovasokat. Célunk a lovas hagyományok fenntartásának elősegítése a hagyományok ápolása az ehhez tartozó életmód és életvitel (a lovaglás mint sport, lovaglás, öltözködés, zene, tánc, irodalom, kézművesség stb.) kutatása, megismertetése az ifjúság körében terjesztése, oktatása.

Sport: Cél, hogy lehetőséget adjon a versenyszerű lovassportot űzni kívánó tagok számára a felkészülésre és a versenyen való részvételre. Továbbá gondoskodni kíván az utánpótlás nevelésről.

Az egyesület működéséhez és rendezvényeink finanszírozásához szükséges anyagi eszközöket pályázatok útján, adományokból, az egyesület tevékenységeiből származó bevételekből és a tagjaink hozzájárulásából biztosítjuk.

TÁMOGATÓINK

 

 

 

Elérhetőség

tle1985

tle1985@freemail.hu

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode