Idén ismét megrendezésre kerül Európa térben és időben legkiterjedtebb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata, a Tavaszi Emlékhadjárat.

 

33.TAVASZI EMLÉKHADJÁRAT

Idén ismét megrendezésre kerül Európa térben és időben legkiterjedtebb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata, a Tavaszi Emlékhadjárat.
A 2022. március 27. és május 29. között zajló programok plakátja a következő címről tölthető le:
https://magyarhuszar.hu/.../tavaszi_hadjarat_plakat2022.pdf

A Történelmi Lovas Egyesület 2021-ben

A 2020-ik és 2021-ik évi világjárvány fergeteges csapást mért a világra, így Európa térben és időben legterebélyesebb katonai hagyományőrző rendezvénykígyójára, az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat ösvényein, immár harmadszázada menetelő emlékhadjáratra is. Ám hogy a dicső historikus esztendő hagyományőrserege, a kiesett idő martalékává ne váljon, az Aranykor kilencedik és tizedik éveiben gyülekezőt fújt, és megtalálta a módját, hogyan változtassa az összetartozás hasznos kovászává az emlékezés magasztos üzenetét. Aranykor ide vagy oda, az időszámítás nálunk a 2022-ik év lécét is megugrotta, s a visszatekintés és a beszámoló csak az előző évet érinti - ezért maradjunk hát 2021-nél, amikor a sors szabaddá váló útjain, lassan visszaszivárogni látszott az élet – mondhatni a legtöbb területen.

   Így volt lehetséges az, hogy a Történelmi Lovas Egyesület, a továbbra is a vírushelyzet befolyásolta 2021-es esztendőt, de mondhatni sikeresen teljesítette, még akkor is, ha a siker inkább jelenti esetünkben a lehetséges és nem a teljességes megvalósítását. De nézzük, mi is történt!

A Tavaszi Emlékhadjárat, a Történelmi Lovas Egyesület legfőbb rendezvénysorozata, amelynek megvalósítása számos más katonai hagyományőrző szervezet, önkormányzat és művelődési intézmény által történik, egy rendes, vírusmentes évben 5 fő részből áll. Főrendező szervezet: Történelmi Lovas Egyesület. Főrendező: Fülöp Tibor Zoltán

1. Tiszafüredi előrendezvény

2. A Nagy Menet Horttól – Vácig

3. Felvidéki Tavaszi Emlékhadjárat

4. Budavár Ostroma.

5. Pomázi Huszár és Katonai Hagyományőrző Ünnep.

További rendezvények, programok:

Hagyományos vadászati módok bemutatója a Hungexpo „F” pavilon, és a hagyományos vadászati módok lovas bemutatója a Kincsem park területén, az Egy a Természettel Vadászati Világkiállítás keretén belül.

A 26. Zsebeházi Napok,- a II. Kárpát-medencei Katonai Hagyományőrző Dalostalálkozó.  

Kevélykerülő lovas túra.

Lovasok Viadala.                                                                                                                 

Huszár 7 próba.                                                                                                                     

Duna- Pilis-Gerecse kerülő.                                                                                                          

Tavaszi Hadjárat Hagyományőrző Hadserege elnevezésű szervezet megalakulásának megszervezése.

Elérhetőség

tle1985

tle1985@freemail.hu

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode