A Történelmi Lovas Egyesület 2021-ben

2021.12.30 08:44

A 2020-ik és 2021-ik évi világjárvány fergeteges csapást mért a világra, így Európa térben és időben legterebélyesebb katonai hagyományőrző rendezvénykígyójára, az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat ösvényein, immár harmadszázada menetelő emlékhadjáratra is. Ám hogy a dicső historikus esztendő hagyományőrserege, a kiesett idő martalékává ne váljon, az Aranykor kilencedik és tizedik éveiben gyülekezőt fújt, és megtalálta a módját, hogyan változtassa az összetartozás hasznos kovászává az emlékezés magasztos üzenetét. Aranykor ide vagy oda, az időszámítás nálunk a 2022-ik év lécét is megugrotta, s a visszatekintés és a beszámoló csak az előző évet érinti - ezért maradjunk hát 2021-nél, amikor a sors szabaddá váló útjain, lassan visszaszivárogni látszott az élet – mondhatni a legtöbb területen.
Így volt lehetséges az, hogy a Történelmi Lovas Egyesület, a továbbra is a vírushelyzet befolyásolta 2021-es esztendőt, de mondhatni sikeresen teljesítette, még akkor is, ha a siker inkább jelenti esetünkben a lehetséges és nem a teljességes megvalósítását. De nézzük, mi is történt!
A Tavaszi Emlékhadjárat, a Történelmi Lovas Egyesület legfőbb rendezvénysorozata, amelynek megvalósítása számos más katonai hagyományőrző szervezet, önkormányzat és művelődési intézmény által történik, egy rendes, vírusmentes évben 5 fő részből áll. Főrendező szervezet: Történelmi Lovas Egyesület. Főrendező: Fülöp Tibor Zoltán
1. Tiszafüredi előrendezvény
2. A Nagy Menet Horttól – Vácig
3. Felvidéki Tavaszi Emlékhadjárat. 
4. Budavár Ostroma.
5. Pomázi Huszár és Katonai Hagyományőrző Ünnep.

Vissza

Elérhetőség

tle1985

tle1985@freemail.hu

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode